Hirdetés

Több Hargita megyei kórházban is látogatási tilalmat vezettek be

A légúti vírusok terjedése miatt elrendelt óvintézkedésként több Hargita megyei kórház is látogatási tilalmat vezetett be a héten. Az intézkedés szükségességét az esetszámok is igazolják: az előző teljes héthez képest újból megugrott a különböző légúti megbetegedéssel diagnosztizáltak száma. 

Az ilyenkor előforduló fertőző légúti betegségek mindegyike jelen van és terjed a Hargita megyei közösségekben, ráadásul akadálytalanul, ugyanis a betegek jó része virózisos tünetekkel is közösségbe, dolgozni, illetve zsúfolt nyilvános helyekre jár – mondta el az esetszámok legfrissebb összesítése kapcsán a Székelyhonnak Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Népegészségügyi Igazgatóság vezetője.

A szövődményes légúti megbetegedések száma azonban egy hét alatt nőtt majdnem a duplájára: az elmúlt héten 483 tüdőgyulladást diagnosztizáltak Hargita megyében, szemben az egy héttel korábbi 281-gyel. A múlt héten diagnosztizáltak közül 13-an kerültek kórházba. 

A kiskorúak megbetegedésével kapcsolatban ugyanakkor emlékeztette a szülőket, hogy lehetőségük van betegszabadságra menni gyermekük ápolása érdekében, és ez a gyermeknek is jobb, mintha lábon húzná ki a betegséget a napköziben vagy az iskolában.

Hirdetés