Hirdetés

Csapdát állítanak a városba tévedt medvének Csíkszeredában

Megtették már az első lépéseket, hogy befoghassák a Csíkszeredába, a megyei sürgősségi kórház környékére betévedt medvét – mondta el a Székelyhon megkeresésére Bors Béla, a hargitai megyeszékhely alpolgármestere.  Csíkszeredában kedden éjjel a kórház környékén lévő szemeteskukák körül ólálkodott egy medve, a nagyvad táplálékkeresését térfigyelő kamera is rögzítette.

Az alpolgármester elmondta, a városházának a Szilos Sporthorgász- és Vadászegyesülettel van szerződése, így a vadászcsoportjuk még szerdán kiszállt a helyszínre, ahol a nyomokat megvizsgálva megállapították, hogy a medve a Suta környékéről kószált be a kórházhoz. Ebből kiindulva, és a nyomokat követve a vadásztársulat a csütörtöki nap folyamán felállít egy csapdát a megfelelő helyszínre, és reményeik szerint sikerül így befogni, majd a lakott területtől távol szállítani. 

Az elöljáró elmondása szerint a törvényben leírtakat próbáljuk betartani, így a kilövést mint megoldást csak akkor alkalmazzák, ha a medve konkrétan veszélyt jelent az emberi életekre.

Hirdetés