Hirdetés

Készülnek a lakossági nyilvántartó iroda létrehozására Csíkszentsimonban

Nemsokára megvásárolják azt az épületet Csíkszentsimonban, amelyben az első vidéki lakossági nyilvántartó közszolgálat működhet majd Csíkszéken. Ha ez megvalósul, a környékbeli települések lakói számára is tudják biztosítani a személyi igazolványok kiváltását. 

Kozma István polgármester szerint a személyi nyilvántartó közszolgálathoz kapcsolódó ügyintézés a községházán nem megoldható, ezért van szükség egy másik ingatlanra, amelyet korábban lakóházként, majd irodaként is használtak, jelenleg jó állapotban van, így különösebb felújítást nem igényel.

A községnek biztosítani kell a működtetéshez szükséges műszaki feltételeket, biztonságtechnikát, felszereltséget, de három személyt is kell alkalmazni ahhoz, hogy ez a szolgáltatás, a szükséges iratok átvétele és a személyi igazolványok kibocsátása megfelelően működjön. Mivel az új állások létrehozása szintén korlátozva van a közszférában, Csíkszentsimonban most a prefektusi hivataltól várják azt a jóváhagyást, amelynek alapján a polgármesteri hivatal tisztségjegyzékét bővíteni lehet további három állással.

Hirdetés