Hirdetés

Több mint száz roncsautóval kevesebb lesz Csíkszeredában

Hónapokat csúszott a tavaly elindított helyi roncsautóprogram, az önkormányzatok most végre elkezdhetik kifizetni a 3000 lejes támogatást a nyertes pályázóknak. Csíkszeredában 102 résztvevő kaphatja meg a pénzt, a városháza a hét elejétől elkezdte kiküldeni az érintetteknek a szerződéskötésre vonatkozó értesítőket. 

Csíkszeredából 186-an regisztráltak, közülük végül 134-en nyújtották be a szükséges dokumentumokat a városházára november 17-ig. A pályázók közül 102-nek bírálták el pozitívan az iratcsomóját, a visszautasítottak többségének Euro 3-asnál magasabb környezetvédelmi besorolású autója volt, amely kizáró ok volt a pályázatban. 

Korodi Attila polgármester arra bátorít mindenkit, akinek 15 évesnél idősebb és Euro 3-as vagy annál alacsonyabb besorolású autója van, hogy jelentkezzen a programra, amennyiben a környezetvédelmi alap újabb kiírást indít, és újra megnyitja a digitális platformját. A város ugyanis még további 398 autó forgalomból való kivonását tudja támogatni, mert tavaly összesen 500 autóra vonatkozóan nyert pályázatot. 

Hirdetés