Hirdetés

Medvetámadás-ügyben hozott, kedvezőtlen ítéletet érvénytelenített a Legfelsőbb Bíróság

Miután a Marosvásárhelyi Ítélőtábla az első fokon megítélt 20 ezer eurós kártérítést töredékére csökkentette egy korábban medvetámadásban súlyosan megsérült Hargita megyei férfi esetében, az érintett a Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszékhez fordult, amely hatályon kívül helyezte ezt a döntést, és újratárgyalást rendelt el. 

Az eset még 2021-ben történt Gyergyótölgyesen, akkor egy helybeli férfi szenvedett súlyos sérüléseket egy medvetámadás következtében. 

 

A sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba. A medve által megtámadott férfi még abban az évben kártérítési pert indított a medveállomány szabályozásáért felelős Környezetvédelmi, Víz- és Erdőügyi Minisztérium ellen, 80 ezer euró értékű nem vagyoni kártérítést követelve. 

2022 májusában a Hargita Megyei Törvényszék 20 ezer euró értékű erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezte a minisztériumot, ugyanakkor 2000 lej értékű vagyoni kártérítést is megítélt. A férfi a kártérítés összegének növelése, a minisztérium ennek eltörlése érdekében fellebbezett a Marosvásárhelyi Ítélőtáblához, amely megváltoztatta az elsőfokú ítéletet, és tavaly 4300 lej értékű vagyoni, illetve 3480 lej erkölcsi kártérítésre csökkentette a szaktárca által fizetendő összeget. 

Hirdetés