Hirdetés

Aláírták szerződést: épülhet a szakoktatást modernizáló kampusz Csíkszeredában

Aláírta Bukarestben Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere a duális szakoktatás megerősítését és a taplocai iskolai kampusz felújítását szolgáló több mint 121 millió lejes óriáspályázat finanszírozási szerződését. 

Mint arról a csíkszeredai önkormányzat sajtóosztálya tájékoztat, az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) alapjaiból elnyert külső támogatás értéke megközelíti a 100 millió lejt, és a megvalósítást követően a szakiskolák korszerű, jól felszerelt környezetben, minőségi és piacorientált szakképzést nyújtanak. A beruházásnak 2026 végéig kell megvalósulnia. 

A szerződés aláírásáról beszámoló önkormányzat arra is emlékeztet, hogy a pályázás mentén, a Csíkszereda központú regionális duális képzés kialakítása érdekében bő egy évvel ezelőtt létrejött egy konzorcium. A csoportosulásnak Csíkszereda a vezetője, és tagja még Hargita Megye Tanácsa, a Maros megyei Erdőszentgyörgy és Nyárádszereda városok önkormányzatai, a négy csíkszeredai szakiskola, a Sapientia EMTE, Hargita megyei és székelyföldi vállalkozások, vállalkozói és szakmai, valamint civil szervezetek. 

Hirdetés