Hirdetés

Huszonnyolc lengyel forgalmi engedélyt vontak be év eleje óta Hargita megyében

Legtöbb esetben lengyel hatóságok által kiállított forgalmi engedélyeket kellett bevonnia a Hargita megyei rendőrségnek különböző szabálytalanságok és mulasztások miatt idén. 

A rendőrség összesítése szerint az év eleje óta bevont negyven forgalmi engedély közül huszonnyolcat a lengyel, hatot a magyar, hármat a német, és egyet-egyet a holland, bolgár, illetve svéd hatóságok állítottak ki. 

A Lengyelországban bejegyzett gépkocsik esetében a forgalmi engedély visszatartása több szabálytalanság megállapítása miatt történt, amelyek közül a leggyakoribbak az adásvételi okmányok kitöltésének elmulasztása, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kötvény hiánya, a világítási rendszer hiányosságai, illetve az időszakos műszaki vizsga lejárta volt.

A lengyel hatóságok által kiállított, Hargita megyében bevont 28 forgalmi engedélyből 21 esetben a járműveket Romániában kiállított, míg 7 esetben más országok hatóságai által kiállított gépjárművezetői engedéllyel rendelkező személyek vezették – adja hírül a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben. 

Hirdetés