Hirdetés

Ötven lakás szerepel Csíkszereda magánvagyonában

FOTÓ: SZIGETI VAJK ISTVÁN

Ötven lakás, huszonnyolc terület és egyéb ingatlan van Csíkszereda magánvagyonában – ezt a listát frissítették, amelyet hétfői rendkívüli ülésén fogadott el az önkormányzati képviselő-testület. Dósa Szilárd, Csíkszereda városmenedzsere elmondta, hogy polgármesteri rendelettel kinevezett bizottság térképezte fel nemrég a város magánvagyonát, a törvényes kötelezettségnek eleget téve. A listára pedig felkerültek mindazok az ingatlanok, amelyek tisztázott jogi helyzettel rendelkeztek. 

Mint a dokumentumból kiderül: ötven lakás szerepel a város magánvagyonában,1,2 és 3 szobás lakásokról van szó, többségük a Temesvári sugárúti tömbházakban van, és 2005 óta tartoznak a városhoz. 

Vannak apartmanok még a Fenyő, a Müller László, a Nagyrét, a Tető, Decemberi Forradalom és a Hunyadi János utcákban, a Szabadság-téren, a Festő Nagy István sétányon, a Gyermek-sétányon, valamint a Testvériség sugárúton is. 

Ezeken kívül 28 más tétel, azaz ház, ingatlan, üzlethelyiség és terület szerepel a listán. Továbbá a város vagyonát képezi például több külvárosi terület Zsögödben, Szécsenyben, Hargitafürdőn, és egy piricskei hétvégi ház is, különböző kiszolgáló épülettel együtt.

Hirdetés