Hirdetés

Lezárult a csíkszeredai nagytakarítás, többen elégedetlenek az elvégzett munkával

Nem mindenki elégedett a Csíkszeredában lezajlott tavaszi nagytakarítással, többen a hiányosan elvégzett munkára és a munka közbeni porfelhőkre panaszkodtak. A takarítással megbízott Eco-Csík Kft. szerint azonban hatékonyan sikerült befejezni a városszépítő akciót, amely során 45,7 tonna utcai hulladékot gyűjtöttek be.

Pál Tamás, a hulladékgazdálkodási vállalat vezetője szerint nem lehet általánosítani, ha a lakók konkrétan megnevezték, hogy hol van probléma, azt megnézték, azaz minden panaszt megvizsgáltak, és ha megalapozottnak találták, akkor visszatértek az érintett helyszínre és újra takarítottak. 

A porfelhők kapcsán pedig úgy fogalmazott, hogy ez a munka ezzel jár, a lakók megértését kérik. Azt is megjegyezte az elégedetlenkedésekre reagálva, hogy mindenhol takarítottak kézi sepréssel, előtte locsoltak minden helyszínen, ez volt a takarítás folyamata.

 

Míg tavaly 60 tonnányi zöldhulladék gyűlt és közel 50 tonna utcai hulladék, a takarítás pedig 374 ezer lejbe került, idén jóval több, közel 80 tonnányi zöldhulladékot szállítottak el és 45 tonnányi utcai hulladékot gyűjtöttek. A takarítás 252 ezer lejbe került. 

Hirdetés