Hirdetés

Ittas sofőr ütközött a kerítésnek Gyergyószentmiklóson

Forgalomból kivont autóval közlekedett egy idős férfi, egy fiatal, ittas sofőr pedig anyagi károkkal járó balesetet okozott Gyergyószentmiklóson a napokban – adja hírül a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság. 

A 77 éves gyergyószentmiklósi férfi lakóhelyén autózott, amikor a szolgálatot teljesítő közlekedésrendészek megállásra intették, ugyanis az autón nem voltak rendszámtáblák. Az ellenőrzéseket követően kiderült, hogy az általa vezetett jármű 2021-ben kiírt járműként szerepelt a nyilvántartásban. Az ügyben bejegyzetlen gépjármű vezetése miatt indult eljárás. 

Ugyanakkor közúti baleset is történt Gyergyószentmiklóson: a vizsgálatok szerint egy 22 éves gyergyószárhegyi fiatalember miközben autójával a városban haladt  kerítésnek, majd egy ott parkoló utánfutónak ütközött. A hatóságiak helyszínen végzett vizsgálata alapján a sofőr leheletéből 0,55 mg/liter légalkoholszintet mutatott ki az alkoholszonda. A balesetben anyagi károk keletkeztek. Az ügyben alkoholos befolyásoltság alatt történő járművezetés miatt indítottak eljárást.

Hirdetés