Hirdetés

Elfogadták a javaslatokat

Módosítások nélkül fogadta el a kormány az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) határozatát az új járványügyi szabályokról és a veszélyhelyzet meghosszabbításáról – jelentette be szerdán Raed Arafat.

A katasztrófavédelmi államtitkár megerősítette, hogy az üzletek 22 óráig tarthatnak nyitva, és feloldják az éjszakai kijárási tilalmat. ‘Nem térünk még vissza a teljes normalitáshoz, több egészségügyi óvintézkedés is érvényben marad’ – szögezte le.

Közölte, hogy feloldják a kültéri maszkviselés kötelezettségét, csak a zsúfolt helyszíneken kell ezután maszkot viselni.

A nagy bevásárlóközpontokba ezentúl az oltottak és a betegségből kigyógyultak mellett azok is beléphetnek, akiknek 72 órásnál nem régebbi negatív PCR tesztjük vagy 48 órásnál nem régebbi negatív antigén gyorstesztjük van – emlékeztetett Arafat.

A 200 négyzetméteresnél kisebb üzletek ezután Covid-igazolvány nélkül is fogadhatják a vásárlókat, de 4 négyzetméterre egy személy juthat.

Az eddig 30 százalékos kapacitással működő létesítmények – mozik, színházak, szállodák, sporttermek – ezentúl a befogadóképességük 50 százalékáig fogadhatnak nézőket és vendégeket – tájékoztott az államtitkár.

Hirdetés