Hirdetés

Jövőben is remekelhetnek elképzelt üzleti terveikkel a középiskolások

A korábbi évek népszersűgégén felbuzdulva jövőre negyedik alkalommal szervezi meg a Vállalkozz okosan elnevezésű, 10-12. osztályos diákoknak szóló üzleti tervek versenyét a Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetsége (SZMVSZ) és a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium.

Az elmúlt évek népszerűségét igazolja, hogy jövőre az oktatási minisztérium versenynaptárába is bekerült a székelyudvarhelyi szervezésű Vállalkozz okosan elnevezésű gazdasági vetélkedő, amelyen 10-12. osztályos diákok üzleti tervei mérettetnek meg – fejtette ki a program újabb kiadását beharangozó sajtóeseményen Jakab Áron Csaba, a Székelyudvarhelyi Magánvállalkozók Szövetségének elnöke. 

Sipos István szervező, a református kollégium tanára elmondta, hogy tavaly negyvenkét csapat jelentkezett a vetélkedőre három székelyföldi megyéből. A jó eredményeken felbuzdulva döntöttek úgy, hogy jövőre a legjobb tizenkét csapatot – akik az online tér helyett már élőben állhatnak a szakmai zsűri elé – egy helyett kétnapos eseményre hívják Székelyudvarhelyre. 

Az első napot az ismerkedésnek, illetve a diákok és felkészítőik számára szervezett szakmai előadásoknak szentelik; másnap lesznek a konkrét megmérettetések. 

A szervezők fontosnak tartották, hogy már most, jó idejében meghirdessék a versenyt, hiszen így lesz idejük felkészülni, ötletelni a diákoknak; ugyanakkor reményeik szerint kisebb az esélye annak, hogy más vetélkedővel egy időpontra essen a sajátjuk. Le is szögezték, hogy ezentúl mindig május második hétvégéjén tartják a székelyudvarhelyi döntőt. 

Hirdetés