Hirdetés

Maradjon otthon, aki nem oltat!

Maradjon otthon az a tanár, aki nincs beoltva – kérik a szülők a minisztériumtól, az akcióhoz háromszéki szülők is csatlakoztak petíció indításával. Sorin Cîmpeanu miniszter elmondta: egyre nagyobb nyomás nehezedik az oktatási minisztériumra a szülők részéről, hogy csak online órák megtartását engedélyezze azoknak a pedagógusoknak, akik nincsenek beoltva.

Ezzel ért egyet a sepsiszentgyörgyi Szabó Anna Kinga is, aki online petíciót kezdeményzett Ne taníthassanak azok a tanárok, akik nem oltatták be magukat! címmel. Az aláírásgyűjtés célja, hogy felkérjék a tanfelügyelőséget, hogy Háromszéken csak azok a tanárok taníthassanak fizikai jelenléttel, akik beoltatták magukat. Szabó Anna elmondta: két gimnazista gyereke van és a fertőzöttségi mutatók egyre magasabbak a gyermekek körében is, akiket még nem oltanak így fokozottan ki vannak téve a veszélynek. Nem normális az, hogy fizikai oktatás lehet úgy, hogy a tanárok jelentős része elutasítja az oltást. Ők tanítsanak online, ne járjanak be az iskolába – hangsúlyozta az édesanya.

A tanügyi tárca vezetője egyébként nem zárta ki azt a lehetőséget, hogy a minisztérium végül engedjen ennek a nyomásnak.

Hirdetés