Hirdetés

Lehetőség lesz a látogatásra

Jövő héttől a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórházban is látogathatóak lesznek a koronavírusos páciensek, de csak bizonyos esetekben és nagyon szigorú intézkedések betartásával. 

Mint ismeretes, megváltozott a szabályzat a covidos betegek látogathatóságát illetően. A koronavírussal fertőzött súlyos betegeket ezentúl meglátogathatják a kórházban a hozzátartozóik.  A több mint egy éve tartó járvány kezdetétől ez meg volt tiltva, csak telefonon lehetett érdeklődni a családtagok állapotáról. 

A sepsiszentgyörgyi megyei kórházban jövő héttől vezetik be a látogatást, ez átszervezést és előkészületeket igényel – mondta András Nagy Róbert igazgató. 

Fontos tudni, hogy csak súlyos, de nem intenzív terápiás ellátásban lévő beteget lehet látogatni, azt is a kezelőorvossal való egyeztetés után, annak beleegyezésével. A látogatás időtartama nem haladhatja meg a 15 percet. A kórházba való belépéskor a látogató ingyenes védőöltözéket kap, az intézményben tartózkodása alatt be kell tartania az egészségügyi szabályokat, és nem vihet semmit a betegnek. De ezzel még nem ér véget a protokoll, ugyanis a látogatónak meg kell tanítani, hogy miként öltse magára és vesse le a védőöltözetet, ami nem egyszerű, ugyanis az alkamazottaknak is félórát vett igénybe az elején. Aki látogatóba készül, vigyen magával egy másik ruhát, amiben majd távozik, mert a védőöltözet alatt nagyon megizzadnak – mondta az igazgató, kiemelve, hogy szigorúan tilos a tűsarkú cipő viselése, de a szoknya sem megfelelő. Ugyanakkor, egy beteget csak egy személy látogathat meg egyszer, semmiképp nem az egész család  – hangsúlyozta. 

Hirdetés