Hirdetés

Merész kérdőív a drogozásról

Merész felmérést indítottak Európában a drogellenes ügynökségek, melyhez a Kovászna megyei drogprevenciós iroda is csatlakozott. A felmérésben ezúttal nem arra keresnek választ, hogy használnak-e drogot az emberek, hanem, hogy milyet és mennyit. 

Az Európa-szerte zajló kérdőíves kutatás célja, hogy adatokat gyűjtsenek arról, hogy milyen különböző droghasználati mintázatok jellemzőek Európában. Ezen belül azt is vizsgálják, hogy milyen gyakorisággal használnak egyes drogokat, hogyan használják őket, és milyen adagolásban. Ezen információk birtokában azt remélik, hogy részletesebb képet kapnsk a droghasználatról Európán belül, amely felhasználható a jövőbeni európai drogellenes politika alakításában.

A kérdőívet május végéig nálunk is ki lehet tölteni román, de magyar nyelven is, és kizárólag azoknak szól, akik elmúltak 18 évesek és használtak valamilyen tudatmódosító szert az elmúlt egy év során. A kérdéssorokat természetesen anonim kell kitölteni, de megjelölhető benne az ország és azon belül a település is, ahol az érintett személy él.

A kérdéssorok között olyan témákat is érintenek, mint a kannabisz használat legalizálása, tiltott szerek forgalmazása és beszerzése, illetve személyes droghasználattal kapcsolatos élmények.

.

Hirdetés