Hirdetés

Alacsony az oltási kedv a háromszéki pedagógusok körében

Online beszélgetéssel rajtolt Háromszéken az  Oltás és tesztelés a tanulásért! című országos kampány, amelyen szakemberek fogtak össze az oltás népszerűsítéséért. Kovászna megyében alacsony az oltásra jelentkező tanerők száma. 

Kiss Imre Kovászna megyei főtanfelügyelő felszólalásában elmondta: felelősnek kell lenni önmagunkkal, de a környezetünkkel szemben is, az oltás pedig elsősorban erről szól.  A főtanfelügyelő számadatokat is közölt: Kovászna megyében a tanügyi alkalmazottak 31,33 százaléka kapta meg eddig a vakcinát, vidéken kevesebben (25 százalék), városon pedig többen (35,15) százalék kérte. 

Cosmin Boricean alprefektus is arra kérte a pedagógusokat, hogy fontolják meg a lehetőséget és kérjék az oltást, hiszen erről szól a felelősségvállalás és csak ez segíthet visszatérni a normalitáshoz. 

Radu Székely államtitkár kiemelte, a tanügyminisztérium azért indította ezt a kampányt, hogy katalizáljanak egy beszélgetést a téma mentén a tanárok körében, abban a perspektívában, hogy minél előbb visszatérhessenek az iskolákba fizikai jelenléttel. Hozzátette: bár az online oktatás jelentősen fejlődött tavalyhoz képest, messze nem felel meg a gyerekek szükségleteinek. Éppen ezért felhívással fordult az iskolaigazgatók felé, támogassák a tanárokat, osszanak meg korrekt információkat, és mutassanak példát kollégáiknak. 

A megbeszélésen tanárok, igazgatók is felszólaltak, többen mondták, hogy kollégáik allergia vagy más orvosi ellenjavallat miatt tartózkodnak az oltástól, de olyanok is vannak, akik még kivárnak az oltással. Vannak azonban olyan iskolák is, ahol a végzősök számára szerveztek tájékoztatási kampányt az oltás fontosságáról, mivel 18 éves kortól már igényelhető a vakcina. 

Hirdetés