Hirdetés

Kevéssel, de csökkentek a kórházi esetszámok

A heti esetszámokat ismertette online sajtóértekezleten a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége szerdán. Eszerint, jelenleg 36 koronavírusos páciens van a kórházban, illetve 4 gyanús esetet ápolnak, köztük egy kiskorút is. A 36 bizonyítottan Covid19-cel fertőzött beteg közül 28 személy a Covid fertőzőn fekszik, ketten a sebészeten.

Az intenzív osztályon most 6 beteg van kritikus állapotban, egy páciens pedig kritikus állapotban, őt intubálni is kellett – mondta András Nagy Róbert igazgató. Az adatok szerint, az elmúlt héten 32 koronavírussal kezelt beteg ment haza, de szintén ebben az időszakban 11 haláleset is történt, ami összeköthető a koronavírus következményeivel. 

Roșu Mátyás orvosigazgató a halálesetekkel elmondta: hét nő és négy férfi hunyt el, a legfiatalabb egy 31 éves nő volt, akinek súlyos epilepsziája volt, de kiszáradással is küzdött a súlyos covidos tüdőgyulladás mellett. 

A bentfekvő betegek állapotával kapcsolatban az orvosigazgató elmondta: két kiskorú is van, állapotuk jó, illetve 12 közepesen súlyos, és 15 súlyos állapotú beteg fekszik jelenleg a kórházban. 

Az elmúlt héten összesen 193 beteget utaltak be a megyei kórházba és 253 kiutalás történt, a betegek átlag 7 és fél napot voltak kórházban. 

Az elmúlt héten 22 hozzátartozó igényelt látogatást – mondta Dr. Roșu, kiemelve, hogy egy beteget egyszer szabad meglátogatni egy hozzátartozónak. Ezt nagyon fontos tudni, ugyanis volt eset, hogy egy beteghez négyen szerettek volna bemenni a családból. 

Hirdetés