Hirdetés

Fokozott rendőri jelenlét az ortodox húsvét idején

Fokozott rendőri jelenléttel készülnek Romániában az ortodox húsvétra: a belügyminisztérium 26 ezer rendőrt, csendőrt, határrendészt, és tűzoltót helyezett készenlétbe, hogy szükség esetén közbeléphessenek a bajbajutottak segítése, a közrend helyreállítása és a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások betartatása érdekében – közölte pénteken az Agerpres hírügynökség.

A belügyminisztérium főleg a Bukarestet a tengerparttal összekötő A2-es autópályán, illetve a hegyvidéki üdülőtelepek felé vezető DN1-es országúton számít forgalomnövekedésre, a torlódások elkerülése érdekében 1600 közlekedési rendőrt vezényletek az utakra. Az ország határátkelőin, ahol szintén forgalomnövekedésre lehet számítani, 4200 határrendész teljesít szolgálatot.

Romániában továbbra is veszélyhelyzet van érvényben, a zárt terekben és a szabadban is kötelező a védőmaszk viselése, és éjszaka (22-től 5 óráig) országszerte kijárási tilalom van érvényben. Az egyetlen húsvéti engedmény az, hogy szombatról vasárnapra virradó éjszaka feloldják a kijárási tilalmat, hogy a hívők – az előírt távolságtartási szabályok betartásával – részt vehessenek a templomi szertartásokon.

Hirdetés