Hirdetés

Bojkott a Profi ellen

Bojkottra szólítja fel a vásárlókat az Erdélyi Magyar Néppárt a Profi üzletlánccal szemben, a Sepsiszentgyörgyön történtek miatt.

Mint írták, a lehető leghatározottabb módon tiltakoznak az üzletben történtek miatt, mely teljességgel elfogadhatatlan és a legsötétebb magyarellenes időket idézi. Felháborodásuknak hangot adtak a Profi áruházlánc vezetőségének címzett levelünkben is, melyben arra kérték a cég döntéshozóit, hogy a lehető legrövidebb időn belül vizsgálják ki a Sepsiszentgyörgyön történteket,  váljanak meg a sepsiszentgyörgyi üzletvezetőtől, a megfelelő következtetéseket levonva hozzák meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a mostanihoz hasonló eset soha többé ne ismétlődhessen meg egyetlen üzlethelységükben sem, azonnal, nyilvánosan és magyar nyelven kérjenek bocsánatot mind a sepsiszentgyörgyi alkalmazottaiktól, mind pedig a teljes erdélyi magyar közösségtől.

Amíg ez nem történik meg,  az áruházlánc bojkottjára szólítják fel az erdélyi magyarokat. Vásároljunk ott, ahol tisztelik nyelvünket és kultúránkat, s ahol biztosított a többnyelvűség – írták.

Hirdetés