Hirdetés

Továbbra is kell vigyázni

Csökken az esetszám a megyei kórházban, de azért még mindig vigyázni kell és megfontolni az oltást. A betegek nagy része nem kapott vakcinát.  A legfrissebb adatok szerint, jelenleg nincs fertőzés gyanús beteg a megyei kórházban, ellenben 56 Covid-19 diagnózissal kezelt beteg fekszik a különböző osztályokon.

A Covid fertőző osztályon 48 pácienst ápolnak, köztük egy gyereket is, közülük  hatan kapták meg a Covid-19 elleni védőoltást. A betegek állapota közepesen súlyos és súlyos. A Covid sebészeti osztályon három eset van ellátás alatt, két általános sebészeti és egy szülészeti eset. A páciensek közül senki nem kapta meg a Covid-19 elleni védőoltást. Intenzív terápiás ellátásra összesen 5 beteg szorul, négy fertőzött kritikus állapotban van, egy személyt intubáltak is. Közülük senki sem kapta meg a Covid-19 elleni védőoltást.

Az elmúlt héten 35 páciens hagyta el a kórházat, akit Covid-19 diagnózissal kezeltek. Ugyancsak ebben az időszakban 13 haláleset történt a kórházban amely összeköthető az új koronavírussal való fertőzéssel. Az elhunytak életkora 54 és 88 év között volt, közülük senki nem kapta meg a Covid-19 elleni védőoltást.

Hirdetés