Hirdetés

Csupán negyvenezer nyugdíjas kap idén üdülőjegyet

Románia mintegy ötmillió nyugdíjasából csak negyvenezren kapnak üdülőjegyet valamely fürdőhelyiségbe 2021-ben – jelentette be szerdán a Fürdőturisztikai Munkáltatói Szövetség (OPTB) elnöke. Nicu Rădulescu az Agerpresnek elmondta ebben az évben a társadalombiztosítási költségvetés rendkívül alacsony, amely magában foglalja a nyugdíjasok költségvetését is. A szám tehát drasztikusan csökkent, míg 2019-ben 125 ezer, idén csak 40 ezer nyugdíjasnak adtak pénzt.
Hozzátette: Románia volt az első ország Európában, amelynek sikerült a világjárvány kapcsán kidolgoznia a gyógyfürdőkezelésekre vonatkozó orvosi protokollt, de a hatóságok által bevezetett korlátozások miatt a vállaltok nem sokáig tudták alkalmazni azt.
A szakember szerint Románia az egyetlen olyan ország Európában, amely bezárta a gyógyfürdők kezelési központjait, miközben vannak olyan országok, amelyek támogatják ezt a post-Covid terápiát. Számítások szerint a fürdőturizmus napi egymillió euró veszteséget ‘termel’, ezért állami segítség nélkül aligha maradhatnak fenn az ágazatban dolgozó cégek.

Hirdetés