Hirdetés

Kovászna megyében a jelentkezőknek több mint a tíz százaléka hianyzott a pótérettségi tegnap kezdődött román nyelv és irodalom írásbelijéről

Kovászna megyében a jelentkezőknek több mint a tíz százaléka hianyzott a pótérettségi tegnap kezdődött román nyelv és irodalom írásbelijéről. 286-an jelentkeztek a vizsgára, ám végül csak 256-an jelentek meg azon, 30-an hiányoztak – tájékoztatotta a Székelyhont Kiss Imre, Kovászna megye főtanfelügyelője. Ugyanakkor azt is elmondta, nem történt rendellenesség az első vizsganapon, nem kellett kizárjanak egy vizsgázót sem.

Kovászna megyében összesen 384 fiatal jelentkezett a pótérettségire, közülük 276-an idén fejezték be középiskolai tanulmányaikat.

Kedd a szaknak megfelelő kötelező tantárgy írásbelijével folytatódik, szerdán a szaknak megfelelő választott tantárgyból vizsgáznak a résztvevők, csütörtökön pedig – a magyar tagozaton végzett pótérettségizők – magyar nyelv és irodalomból adnak számot tudásukról. A készségfelmérő vizsgák augusztus 23-31. között zajlanak majd. A pótérettségi első eredményeit augusztus 31-én függesztik ki, majd szeptember 1-3. között kivizsgálják az esetleges óvásokat, 3-án pedig közzéteszik a pótérettségi végleges eredményeit.

Hirdetés