Hirdetés

Kezdődik az összeírás

Ma Sepsiszentgyörgyön is elkezdődik az általános mezőgazdasági összeírás. Az önkormányzat felhívja a figyelmet a 10 évente egyszer megszervezett felmérés fontosságára, ugyanis az adatok összesítése a közérdeket szolgálja. Az összegyűjtött adatokat bizalmasan kezelik és kizárólag statisztikai célokra használják majd fel, ezért a helyi hatóságok arra kérik a lakosokat, hogy fogadják bizalommal és legyenek  együttműködőek számlálóbiztosokkal. 

Az összeírás során a mezőgazdasági tevékenységet végző gazdaságokat veszik nyilvántartásba azok jogi formájától függetlenül.

Az új Európai Uniós előírások szerint, csak a 15 árnál nagyobb területű, állatállománnyal is rendelkező gazdaságok felmérésére kerül sor.

Az összeírás során olyan általános információkat gyűjtenek a gazdaságokról, a területfelhasználásról, az állatállományról, az állattartás módjáról, a trágyakezelésről, a biogazdálkodásról, a mezőgazdaságban dolgozó személyekről és a vidékfejlesztésről, amelyek rávilágítanak a 2010-es mezőgazdasági összeírás óta bekövetkezett változásokra.

Az összeírást, a gazdaság jogi formájától függetlenül, a gazdaság vezetőivel egy személyes interjú alapján, táblagépre telepített elektronikus kérdőív segítségével végzik el, és nem szükséges semmilyen igazoló okirat felmutatása.

Hirdetés