Hirdetés

Alacsony az oltási kedv Háromszéken

Már egy hete oltanak a családorvosok is, viszont azóta sem nőtt jelentősen a Kovászna megyében Covid 19 ellen beoltott személyek száma. Jelenleg 50 ezer felé közelít ez a szám, viszont, amint a Dr. Fogolyán Megyei Sürgősségi Kórház orvosigazgatója Dr. Rosu Mátyás elmondta: nagyon sokan jöttek más megyéből, így nem reális azt gondolni, hogy ezek a beoltott személyek mind a megyéből vannak. 

Sajnálatos módon továbbra is alacsony az oltási kedv és valóban, a vakcinaturizmus miatt rosszabbul áll a megye, mint azt a statisztikák mutatják. Sokan, sok mindenre hivatkoznak, amiért elutasítják az oltást és nem csak azokról van szó, akik oltásellenesek és egyáltalán nem szeretnék megkapni a vakcinát. 

A legrosszabb az – véli a kórház vezetősége, hogy nagyon sokan álhíreket szívnak magukba, nem megfelelő és nem hiteles forrásból tájékozódnak, így esetleg a korábbi hajlandóság is elmúlik belőlük, ha szóba kerül az oltás. 

Ugyanakkor, ismétetlen kihangsúlyozták, a koronavírus járványt csak oltással lehet legyőzni, és bár nem kötelező, de a kórház vezetősége arra kéri a lakosságot, hogy mérlegeljenek, gondolják át, tájékozódjanak megfelelő, hihető forrásból és úgy hozzanak döntést. Dr. Rosu Mátyás orvosigazgató is kiemelte, hogy nincs rossz vakcina és ez az egyetlen megoldás a járvány legyőzésére.

Hirdetés