Hirdetés

Indul a székelyföldi nők közéleti műhelye

Székelyföldi nők közéleti műhelye címmel indít interaktív, tabukat döntő beszélgetés-sorozatot az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete az RMDSZ Sepsiszentgyörgyi Nőszervezete kezdeményezésére. A havonta egy alkalommal online térben, a nőszervezet facebook oldalán követhető műsor első kiadására csütörtökön, május 13-án kerül sor.   

A program kezdeményezője és koordinátora, Benkő Erika, a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat vezetőjének bevallás szerint, az elmúlt években saját bőrén tapasztalta, hogy miért van szükség a nőszervezetre, egy olyan hálózatra, mely a nők érdekeit és ezek képviseletét felvállalja. 

Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnök kifejtette: idén nyolc éves fennállását ünnepli a 17 tagszervezettel működő háromszéki nőszervezet, mely idő alatt számtalan közösségépítő programot szerveztek, különböző szakmai képzéseket tartottak a hölgyek számára, ezáltal is ösztönözve őket, hogy legyenek bátrak, magabiztosak képességeikben és munkájukban, hiszen szükség van rájuk úgy a közéletben, mint a magánszférában.  

Hirdetés