Hirdetés

Csökkenőben a kórházi esetszám

Sajtóértekezleten ismerette a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége a múlt heti esetszámokat. András Nagy Róbert igazgató elmondta, jelenleg a kórházban kezelés alatt 18 koronavírusos és 7 gyanús eset van,  utóbbiak közül öten a pneumológián fekszenek, ketten azonban kritikus állapotban vannak. A 18 pozitív esetből 16-an a Covid fertőzőn vannak, ketten kritikus állapotban az intenzíven. 

Az elmúlt hét óta 15-en mentek haza a kórházból, és két olyan haláleset történt, ami összeköthető a koronavírus fertőzéssel. 

Roșu Mátyás orvosigazgató az elhunyt személyekkel kapcsolatban elmondta: a 61 éves nő sajnos csak pár órát élt beutalása után, de a koronavírus mellett szívinkfartusa is volt. A másik 88 éves idős hölgy 14 napot feküdt kórházban, de magas vérnyomása, isémiás kardiopátiája is volt, az ő életét sem tudták megmenteni.

A fertőzöttek állapotával kapcsolatban az orvos elmondta: 13 személy közepesen súlyos, hárman nagyon súlyos állapotban vannak, nagyobb oxigénpótlásra szorulnak. Jó hír, hogy jelenleg az intenzíven nincsenek intubálva a betegek. 

Hirdetés