Hirdetés

Végleges a szereposztás az István a királyban

Véglegessé vált az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció szereplőgárdája, a szervezők csütörtöki sajtótájékoztatójuk keretében újabb szereplőket mutattak be. Az új szereplők között olyan nagy nevek is vannak, mint Koszorus Koszika, de vannak közöttük újságírók, tanárok is. Ugyanakkor bemutatták a kórust is, amely tovább bővül még augusztusig. 

Antal Árpád polgármester elmondta: most körülbelül 70 személy dolgozik benne, ez augusztus 20-ára 245 személyre duzzad, amelynek legalább fele szentgyörgyi – ez óriási büszkeség számára.

Tamás Sándor a megyei önkormányzat elnöke hozzátette: a Háromszék Táncegyüttes mellé csatlakozik a Bekecs Néptáncszínház és az Udvarhely Néptáncműhely is, amely az igazi székelyföldi összefogás mutatója.

A sajtóértekezleten Demeter Szilárd, a magyar könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos úgy fogalmazott: az általa vezetett intézmény pont azt kívánja támogatni, és munkaköre is arra hivatott, amit a székelyföldi István, a király képvisel. „A magyar könnyűzene olyan, mint a magyar kultúra: nem ismer határokat. Az a célunk, hogy az egész Kárpát-medencében támogassuk a tehetségeket, hiszen a magyar kultúra most nagyon Budapest-központú, ami azért nem jó, mert egysíkúvá válik, miközben a magyar fővároson kívül is rengeteg mutatnivaló van kulturális téren” – mondta.

Hirdetés