Hirdetés

Hamarosan az apák is jelen lehetnek a szülésnél

Országos szinten bizonyos kórházakban újraindult az apás szülés, van ahol dúlák és más hozzátartozók is bemehetnek a szülőszobába. Háromszéken is tervezik a lazítást, néhány hét múlva itt is visszatérnek a korábbi állapotokhoz.  Több mint egy éve szünetel az apás szülés a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórházban, a koronavírus járvány miatt, senkit nem engedtek be a szülő nők mellé, viszont ez megváltozik a közeljövőben. 

András Nagy Róbert igazgató elmondta: született egy ajánlás az országos közegészségügy részéről, hogy milyen körülmények között lehetnek jelen mások is a szülésnél, a kórház munkatársai pedig a következő napokban dolgozzák ki a pontos metodológiát. 

A neontalológia és a szülészet osztály vezetője, illetve a járványügyi szakemberek már dolgoznak a kritériumokon, hogy biztosítani tudják a megfelelő helyet, körülményeket ahhoz, hogy újra elindíthassák ezt a szolgáltatást. A szabályrendszert hét végéig dolgozzák ki, felállítják a szabályrendszert és a törvényes kereteket figyelembe véve újra beengedik az apákat a szülőszobába – mondta András Nagy Róbert. 

Hirdetés