Hirdetés

Idén is lesz gyakornoki program

A tavalyi gyakornoki programon összesen 34 fiatal vett részt, akik többnyire két-három hetet töltöttek el Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának szakosztályainál és alárendelt intézményeinél. A programra idén augusztusban és szeptemberben kerül sor.

Annak érdekében, hogy a gyakornokok még több betekintést nyerjenek az önkormányzat működésébe és kellően hasznosítani tudják a megszerzett ismereteiket a program  lefutási ideje idén hosszabb lehet. 

„A fiatalok többsége nem egyetemi gyakorlatként akarta elfogadtatni az önkormányzatnál tevékenységet, hanem önmaguk szakmai fejlődése érdekében jöttek hozzánk” – hangsúlyozta Vargha Fruzsina alpolgármester.

Az idei gyakornoki programot egy interjú alapú szűrés fogja megelőzni és ez alapján döntik majd el, hogy melyik jelentkezőt melyik intézményhez fogják ajánlani. Fontos, hogy program lejártával kialakuljon egy élő kapcsolat a gyakornokokkal, hiszen a korábbi tapasztalatok is azt mutatják, hogy akik aktívan részt vettek a tevékenységekben a mai napig szívesen vesznek részt további rendezvények szervezésében is.

Hirdetés