Hirdetés

Csak szülészeti gyorstalpalóval lehetséges az apás szülés Sepsiszentgyörgyön

A járványügyi intézkedések lazítását követően a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórházban lehetőség lesz apás szülésekre, azaz az apa vagy egy elsőfokú rokon jelenlétére a szülőszobában.

András Nagy Róbert kórházmenedzser szerint ettől a hónaptól tanfolyamokat indítanak, amelyek által a szülész-nőgyógyász és neonatológus szakorvosok felkészítik az apákat vagy közeli rokonokat arra, hogy milyen folyamatok zajlanak a szülőszobában, és miként tudnak szakmailag és lelkileg is segíteni a vajúdó anyának. Az igazgató szerint a sepsiszentgyörgyi kórház által kidolgozott rendszer értelmében a hozzátartozóknak, akik részt kívánnak venni a gyerekük születésénél, el kell végezniük ezt a tanfolyamot, és a szülés napján fel kell mutatniuk a képzésen kiállított elismervényt.

Az apás szülések résztvevőinek rendelkezniük kell oltási igazolással, miszerint megkapták a vakcina mindkét dózisát vagy fel kell mutatniuk egy 72 óránál nem régebbi PCR tesztet, vagy igazolniuk kell, hogy átestek a betegségen és megfelelő mennyiségű antitesttel rendelkeznek.

Az ingyenes tanfolyam június 24-én, csütörtökön indul, és öt alkalmas egyórás felkészítőből áll. A tanfolyamokat háromhavonta szervezik meg.

Hirdetés