Hirdetés

Retró játékok a vakáció alatt

Dulányi Balogh Szidónia és Emőke Szávuj kezdeményezésére, szülői kérésre szervezik a nyári vakáció alatt a digitális eszközök nélküli játszódélutánokat. Az ötlet onnan született, hogy egyre több szülő tapasztalja, hogy már a kisebb gyerekek (kisiskolások) is szívesebben töltik szabadidejüket a telefonos játékok rabságában, nem szívesen mozdulnak ki, sőt alig ismerik a közösségi játékokat. 

Szávuj Emőke elmondta: az ötlet onnan jött, hogy már régóta zavarja, amit tapasztal, hogy a gyerekeknek a telefon, PS és társai jelentik a játékot, azokon csatlakoznak a barátokhoz. Mivel a nyári vakáció hosszú, arra gondoltak bevonják a gyerekeket a közösségi játékokba, megismertetik velük azokat a társasjátékokat, udvarokon, tereken játszott játékokat, amelyekkel a szülők szórakoztatták magukat még kiskorukban. A tervezett játékok között szerepel a gumizás, pitykövezés, hétkövezés, Fekete Ember játék, Adj király katonát és természetesen a bújócska is. 

A szervezők a szülőket is bekapcsolnák a különböző vetélkedők szervezésébe, legfőképpen azért, mert ők emlékeznek a retró játékokra, így megtaníthatják a gyerekeknek. A tervek szerint a Tegyük le a kütyüt, játszunk hagyományos játékokat kihívás júliusban startol, minden pénteken délután 16 órától várják a kicsiket és nagyokat a Babes Bolyai Tudományegyetem parkolójában. 

Hirdetés