Hirdetés

Menő a strand, de elég drága – vélik a fürdőzők

Zsúfoltabb volt hétvégén a sepsiszentgyörgyi strand, mint tavaly, most ugyanis majdnem teltházzal működhet, viszont sokan panaszkodnak az árakra. A szülőkben más problémák is felmerültek, összességében azonban elégedettek a fürdőzők.

A felnőtt belépő 24 lej, gyerekeknek 10 lejbe kerül. Meleg élelmiszer többféle is van: különböző sültek, kolbászok, krumplifélék közül lehet választani, de fitensz saláta is van, azoknak, akik megőriznék alakjukat. A kért ebédet lemérik, egy adag körülbelül 30-35 lejbe kerül (két kolbász és egy adag sültkrumpli vagy 5 darab crispy, szintén krumplival), de van gyros 15 lejért, hamburger és más szendvicsfélék is. Ami az italokat illeti, azok sem olcsók, a csapolt sör 6 lej, az üveges változatok 7 lejnél kezdődnek, a házi készítésű többféle ízben kínált limonádé 12 lej, a palackos üdítők 8 lejtől kezdődnek. Aki kávézna 5 lejért teheti meg, de a jegeskávé már többe kerül. Fagyispult is van, rengeteg ízben kínálják a nyári édességet, egy gombócot 5 lejért – ez még a városközpontban is csak 3,5 lej – , a jégkása 10, a vattacukor 5 lejbe kerül.

Ugyanakkor, sokan nehezményezik, hogy idén is lezárták a létesítményben található játszóteret, piros fehér szalaggal kerítették el, jelezve, hogy tilos a játék. Volt, aki megpróbálta leszedni a szalagot, de többen rászóltak, jogosan, ugyanis ez azt vonja maga után, hogy az illetőt eltávolítják a strandról.  Kérdésünkre, hogy miért nem működik idén a játszótér, Bodor Lóránd igazgató elmondta: veszélyes lehet, nincs engedélyeztetve és a fogyasztóvédelem évről évre megbüntette emiatt a működtetőket, így kivonták forgalomból. Reméli mindenki megérti és elfogadja.

Hirdetés