Hirdetés

Applikáció a véradóknak

Telefonos alkalmazással is jelentkezhetnek ezután a donorok a sepsiszentgyörgyi vérközpontban, véradásra. A BlooDoChallenge alkalmazás bármilyen telefonra letölthető, használatával előre lehet időpontot kérni. Az ingyenesen letölthető, román és magyar nyelvű applikáció bármilyen okostelefonnal alkalmas, ugyanakkor azok, akik használják az alkalmazást és vért vagy plazmás adnak, pontokat gyűjthetnek, amelyeket egészségügyi szolgáltatásokra, laboratóriumi vizsgálatokra használhatnak fel.

Ugyanakkor, összekapcsolják az alkalmazást a helyi vendéglátóipari egységekkel is, így például a Szimplában – ahol többször is szerveztek mobil véradást – ingyen kaphatnak kávét, italokat a donorok, akik használták az alkalmazást. 

Akik regisztrálnak, időpontot foglalhatnak véradásra, tájékoztatják őket annak menetéről, illetve értesítést kapnak a következő időpontról is, amikor ismét mehetnek véradásra. Ugyanakkor, ha sürgősen vérre van szükség, az azzal a típssal rendelkező donorok, szintén kapnak értesítést, hogy amennyiben alkalmas, jelentkezhetnek a központban vért adni. 

A BlooDoChallenge alkalmazást egyébként nagyváradi fiatalok fejlesztették ki, azóta az ország több megyéjében használják, a sepsiszentgyörgyi véradók nagy része is letöltötte már. 

Hirdetés