Hirdetés

Harminc éve futnak

Harminc éves a sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör, amely a rendszerváltás után az első sportegyesületként jött létre Háromszéken. Az alapítók mi mással ünnepeltek volna, mint futással. 

A városi stadionban gyűltek össze a futókör korábbi és jelenlegi tagjai, barátai, támogatói, ahol rövid ünnepség keretében oklevéllel ismerték el a támogatókat. Csutak Tamás a szervezet vezetője, születésnapját is most ünnepli, ez alkalomból pedig 60 kört kívánt lefutni az atlétika pályán, ami 24 kilométer.

Az elmúlt 30 év alatt a Gáll Lajos Futókörnek összesen 124 saját rendezvénye volt, tagjai eddig 348 versenyen vettek részt, amelyeken nem kevesebb mint 1382 érmet,dobogós helyezést szereztek.

A legnagyobb nemzetközi szereplés a Nato-futás és az Ultra Balaton-futás volt, amelyeken nagyon jól teljesítettek a háromszéki futók. Csutak Tamás reméli, találnak módot arra, hogy a futókör megmaradjon és új személyek is csatlakoznak majd a jelenlegi tagság mellé, így újabb eredményeket érhetnek el itthon és a nemzetközi palettán is. 

A rendezvényt közös futással zárták a kör tagjai, de csatlakoztak családok, gyerekek is. 

Hirdetés