Hirdetés

Sportpályákat bővítenek Sepsiszentgyörgyön

A tömegsport támogatása érdekében Sepsiszentgyörgy Önkormányzata nemcsak a meglévő sportpályákat és létesítményeket bővíti és korszerűsíti, hanem újabbak létrehozására is zajlanak az előkészületek. 

A Csíki negyedi több mint 7000 négyzetméteres sportkomplexum építésére már elfogadták a megvalósíthatósági tanulmányokat és a műszaki terv véglegesítésnél tartanak. Ezen a helyszínen minifoci, tollaslabda, röplabda, lábtenisz pályákat és szabadtéri fitnessparkot építenek, valamint asztali teniszezésre is lesz majd lehetőség. A szépmezői sportbázis műszaki terveinek véglegesítése is folyamatban van, amely megvalósítását 2022-re becsülik. A sportbázisra minifoci, kosárlabda, lábtenisz és szabadtéri fitnessparkot építenek, valamint itt is lesz lehetőség  asztali teniszezésre.

A munkálatok befejeztével az Állomás negyedi tó és annak környéke számos sportolási lehetőség nyújt majd a lakók rendelkezésére: kosár-, minifoci és futópályákat is kialakítanak a tó körül. A projekt a kivitelezési szerződés megkötésének fázisában van, és a becslések szerint szintén 2023-ra fog megvalósulni. A tömbháznegyedek üres tereit kihasználva, az önkormányzat az új szabadtéri sportpályák létrehozásához rendelt megvalósíthatósági tanulmányt az Ág utca és a Gyár utca közötti részen.

A kis stadion felújítása esetében az árak emelkedése miatt új közbeszerzési kiírására volt szükség, így ennek megvalósítását 2023-ra becsülik, ahol földalatti parkolóval ellátott multifunkcionális kültéri pályákat és edzőtermet hoznak létre.

Hirdetés