Hirdetés

Július eleje óta nem azonosítottak koronavírus-fertőzöttet Háromszéken

Július 2-a óta egy új koronavírusos megbetegedést sem jelentettek Kovászna megyében, jelenleg egyetlen aktív esetet sem tartanak nyilván. Az utolsó eset Gelencén volt.

Az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) adatai szerint Háromszéken az elmúlt 14 napban regisztrált új koronavírusos esetek ezer lakosra vetített száma nulla. Az oltási kampány kezdete óta Kovászna megyében 73 030 dózis oltást használtak fel, 32 275 személy kapta meg az oltás második adagját is, 3532 személyt a háziorvosok egydózisú oltással immunizáltak, tájékoztat a prefektúra. Az oltási hajlandóság visszaesett, ezért az oltásközpontok egy részét bezárták, egy részét átszervezték.

Sepsiszentgyörgyön a városi strand épületében működő központot bezárták, a Dália utcai azonban hosszabbított programmal 8 és 20 óra között működik. A másik négy központ – Baróton, Kézdivásárhelyen, Kovásznán és Bodzafordulón – rövidített programmal 8 és 14 óra között tart nyitva. Ágoston László, a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője úgy nyilatkozott, naponta 100-150 személy jelentkezik oltásra, a többségük a második, emlékeztető dózisra. Az érdeklődők a megye bármelyik központjába kérhetik a vakcinát, így nem volt indokolt, hogy mind az ötöt hosszabbított programmal működtessék. Ugyanakkor kérésre, a mozgó oltócsoportok is rendelkezésre állnak.

Hirdetés