Hirdetés

Sajtótájékoztatót tartott Beke István és Szőcs Zoltán

Beke István és Szőcs Zoltán a börtönévekről és terveikről számoltak be szabadulásuk utáni sajtótájékoztatón. Családtagjaik, barátaik, ismerőseik és számos újságíró fogadta kedden Kézdivásárhely főterén az 1112 napnyi fogság után szabadult Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt.

A terrorváddal elítélt székely férfiak hangsúlyozták: ártatlanságuk tudatában felemelt fejjel mentek börtönbe és úgy is jöttek ki. Mindketten megköszönték a kézdivásárhelyi, háromszéki, székelyföldi, erdélyi és Kárpát-medencei magyaroknak, hogy mindvégig kiálltak mellettük és hangsúlyozták, erőt adott számukra a börtönben, hogy tudták, nemcsak a szűk családjukra számíthatnak. Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő leszögezte: hazatérésükkel nincs vége a harcnak, be kell bizonyítaniuk, hogy ártatlanul ültek börtönben. Romániában minden jogi eszköz kimerült arra, hogy a bíróság tisztázza ártatlanságukat, de az Emberi Jogok Európai Bíróságán befogadták a panaszukat, így Strasbourgban folytatódik a jogi küzdelmük – tette hozzá.

A két kézdivásárhelyi férfi elmondta: családjukkal szeretnének minél több időt tölteni és bár tudatában vannak, hogy ügyük miatt rendelkeznek egy bizalmi tőkével, ezzel nem kívánnak élni, nem vállalnak közéleti szerepet.

Hirdetés