Hirdetés

Kezdődnek a Csíki utca korszerűsítési munkálatai Sepsiszentgyörgyön

Az utca teljes korszerűsítési munkálata a fenntartható városi mobilitási tervben szerepel. A következő időszakban elsőként a gáz- és vízhálózat felújítására kerül sor. A gázszolgáltató már elkezdte a munkálatokat a Csíki utca és az Árkosi út közötti útkereszteződés környékén, ezek azonban kiterjednek a Grigore Bălan tábornok út és az Árkosi utca közötti teljes útszakaszra, valamint a szomszédos utcákra is, így az Új utcára és a Vojkan utcára, ahol a fő gázvezeték és a csatlakozók cseréjére kerül sor. A munkálatok nem befolyásolják jelentősen az autós és a gyalogos forgalmat, az önkormányzat azonban arra kéri a lakókat, hogy elővigyázatosan közlekedjenek az utcán.

A víz- és csatornahálózatot érintő felújításokat szeptemberben kezdik el a közművek munkatársai, a teljes hálózatot felújítják az említett szakaszon. A munkálatok hozzávetőleg 6 hónapig tartanak, a tél ideje alatt a kedvezőtlen időjárási feltételek miatt azonban szünetelni fognak A munkálatok az autós forgalmat egy-egy sávon érintik majd.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a tervek szerint a jövő évben kezdi el a közvilágítási hálózat, az úttest és a járda korszerűsítési munkálatait, továbbá a biciklisávok kialakítását.

Hirdetés