Hirdetés

Mulasztással vádolja a sepsiszentgyörgyi kórház sürgősségi osztályát egy beteg

Belső kivizsgálás zajlik a sepsiszentgyörgyi kórházban, hogy kiderítsék, történt-e mulasztás egy beteg ellátásakor.

A páciens szívpanaszokkal érkezett a kórházba, a kivizsgálás során az infarktus gyanúja nem igazolódott be, pánikrohammal diagnosztizálták, és hazaküldték. A beteg a brassói kórházba ment, ahol már szívinfarktust állapítottak meg nála, és a szívkatéterezést is elvégezték.

András-Nagy Róbert kórházigazgató szerdán sajtótájékoztató keretében elmondta: az elkövetkezőkben a belső kivizsgálást lezárják és a végső következtetések alapján, amennyiben mulasztás történt, a megfelelő lépéseket megteszik – tájékoztat a Székelyhon. A belső vizsgálat részeként a feljelentést megfogalmazó személy álláspontját is meghallgatják és az orvosi dokumentumokat is összevetik – tette hozzá.

Az első információk alapján, a sepsiszentgyörgyi kórházban a sürgősségi ellátáskor végzett paraklinikai vizsgálatok szerint a betegnél nem volt infarktusra utaló tünet. Amint jelentkezett a sürgősségen, azonnal megvizsgálták, egy percet sem kellett várakoznia, és a szívparaméterek normális értéket mutattak. Megtörténhet, hogy más eredményt mutat a brassói kórházban elvégzett EKG-vizsgálat, amelyre pár órával később került sor, szögezte le az igazgató.

Hirdetés