Hirdetés

Az állattetem nem szelektív hulladék!

A szelektív hulladékok közt több állati tetem is feltűnt a válogatósoron Lécfalván. A kérdéses zsákok vidéki településekről érkeztek, a TEGA nem kívánja ezeket a községeket, falvakat megnevezni.

A TEGA a begyűjtött hulladékokat a lécfalvi válogatóba szállítja: ott a vegyes hulladék lerakóra kerül (azaz egy elkerített részre leürítik, ahol hosszú idő alatt lebomlik), a városokból érkező lebomló anyagokat előkészítik komposztálásra, míg a szelektív hulladékot futószalagon emberek válogatják szét több kategóriára (pl. PET palackok esetében szín szerint zöld, fehér, barna, átlátszó anyagra – hasonlóan járnak el az üveg és papír esetében is).

„A baj azzal, hogy a szelektív hulladékba dögöt dob valaki épp ilyenkor jelentkezik: a futószalagon, ahol emberi kezek közt megy át minden. Csak azt tudom mondani, hogy gondoljon bele az illető, hogy mit szólna, ha a munkaasztalára egy akár több napja oszlásnak indult tetem kerülne: ebben a válogatóban nehéz munkát végeznek az ott dolgozók, a minimális tiszteletet nem szabad megtagadni tőlük” – szögezte le Máthé László.

Hirdetés