Hirdetés

Second-hand Szeptember

Lassan minden hónapra jut egy figyelemfelkető kihívás, így van ez szeptemberben is, amikor a divatipar problémáira hívják fel a figyelmet a Second Hand Szeptember mozgalommal. Lényege, hogy ne új ruhát, hanem használtat vásároljunk. A kezdeményezők szerint azért fontos a kihívás, mert évente több tonna ruha végzi a szeméttárolóban, amit korábban újonnan vásároltak meg, aztán év végére mégis a hulladékban végzik. A kihívás lényege, hogy egy hónapig – de, amennyiben lehet tovább is – csak használt ruhát vásároljunk.

Statisztikák szerint, csak Nagy Britanniában évente  13 millió ruhadarab kerül a hulladéklerakóba éppen ezért a kampány célja a fast fashion termékek visszaszorítása és az újrahasznosítás. Arra hívják fel a figyelmet, hogy a másodkézből árusított turkálókban is lehet minőségi ruhadarabokat kapni, sokkal olcsóbban, mint újat és ezek viselése környezet és pénztárcakímélő is. 

Egyébként, azért szeptember választották a kampány hónapjának, mert ez a divatvilág megújulási időszaka, az új szezon kezdete, az új trendek megjelenésének ideje. 

Sepsiszentgyörgyön idén számos tukáló  csatlakozott a kihíváshoz, így akciókkal várják a vásárlókat, több helyen is márkás ruhadarabokat kínálnak még olcsóbban ,mint korábban. 

Hirdetés