Hirdetés

Több mint 400 személy hunyt el eddig koronavírusban a megyében

Négy Kovászna megyei városnyi ember hunyt el a fertőzésben – közölte Dr. Ráduly István, prefektus. Elmondta: ezelőtt két hónappal 15 aktív eset volt a megyében, ezelőtt egy hónappal 190, ma már jóval ezer felett járunk, ez sajnos nincs olyan nagyon messze attól, amit szeptember végén az esetszámok alapján megjósoltak.

Hozzátette: szakmai ügyekben az orvosoknak kellene érvelniük, akiknek óriási egyéni és kollektív felelősségük van abban, hogy idáig jutottunk. Az alacsony átoltottságnak még van egy igen súlyos kockázata: hogy a gyors, közösségi terjedés miatt újabb mutáció jöhet létre, s az indiai után egy román változat is kialakulhat, ami megsemmisítheti az eddigi erőfeszítéseket, hisz a mutációt soha nem lehet kiszámítani, nem tudni, hogy mennyire lesznek ellene hatékonyak az eddig kifejlesztett védőoltások.

A prefektus rámutatott: Háromszéken eddig több mint négyszáz ember halt meg Covidban, ez több mint Bikfalva, Bita vagy éppen Bélmező lakossága. Az eddig elhunytak közül egyetlen egy sem volt beoltva.

Hirdetés