Hirdetés

Rekordszámú elhalálozás a megyében

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetőségének tájékoztatása szerint jelenleg 186 koronavírusos beteg van a megye kórházaiban. Baróton 14 beteg, Kézdivásárhelyen 18, Kovásznán 68, míg Sepsiszentgyörgyön 86 beteg fekszik.  A megyei kórházban lévő betegek között 8 gyanús eset is van, akik egy újonnan létrehozott osztályon várják teszteredményüket. András Nagy Róbert igazgató elmondta, a 86 beteg közül 70 személy a fertőző és tüdőgyógyászati osztályon van, mindannyian súlyos állapotban és csak hárman kaptak oltást közülük. A kórházban fekszik már tíz napja egy 14 éves, fogyatékkal élő fiatal is, súlyos állapotban, tüdőgyulladással, akit szerettek volna továbbküldeni egy egyetemi klinikai kórházba, de sehol nem tudták fogadni. 

Az intenzíven kilenc koronavírusos beteg van kritikus állapotban, noninvazív lélegeztetőgépen, hárman pedig kritikus állapotban intubálva. Az elmúlt héten 44 személy ment haza, akit koronavírussal kezeltek. 

Egy hét alatt  rekordszámú elhalálozást jegyeztek, 23 személy hunyt el, 22 Kovászna megyei és egy Brassó megye személy. Az elhunytak közül senki nem volt beoltva és súlyos társbetegségeik is voltak: veseelégtelenség, magas vérnyomás, agyvérzés utáni állapot. 

Dr. Roșu Mátyás orvosigazgató elmondta: a fertőzőn lévő betegek állapota súlyos vagy középsúlyos, oxigént kapnak, és szerencsére gyógyszerek még vannak, kapják a kezelést. Az orvos kihangsúlyozta, a betegek közül alig néhányan kaptak védőoltást, az elhunytak közül pedig senki nem volt beoltva. 

Hirdetés