Hirdetés

Forgalomkorlátozások a Székelyföldi Körverseny ideje alatt

A Székelyföldi Körverseny idei harmadik és negyedik szakasza Kovászna megyébe érkezik, a célba érkezés és a rajt is Sepsiszentgyörgyön lesz.

Augusztus 11-én, a csütörtöki szakaszban a kerékpárosok a következő útvonalon haladnak végig: Csíkszereda – Sepsibükszád – Bálványos – Kézdivásárhely – Kovászna – Réty – Sepsiszentgyörgy.

A szervezők számításai szerint a versenyzők 15:00 óra körül érnek Sepsiszentgyörgyre, és a következő utcákon haladnak végig: Építők útja – Păiuș David Hadnagy út – 1918. December 1. utca – Kossuth Lajos utca – Gábor Áron utca, majd három kört tesznek a Gábor Áron utca – Vasile Goldiș utca – Stadion utca – Szabadság utca – Gróf Mikó Imre utca – 1918. December 1. Utca – Kossuth Lajos utca – Gábor Áron utca útvonalán, a Bod Péter Megyei Könyvtárhoz érkezve.

A verseny ideje alatt Sepsiszentgyörgyön a következő forgalomkorlátozásokra lehet számítani:

  • Szerdán, augusztus 10-én 21 órától lezárják a köztéri parkolókat a Gábor Áron utcában, valamint Mihai Viteazul téren. Ezeket csütörtökön 18.00 óra után nyitják meg újra.
  • Csütörtöjön 12.00-15.30 óra között a Gábor Áron utcában forgalomkorlátozásra kerül sor, kérjük a gépkocsivezetőket és a gyalogosokat, hogy a rendezvény helyszínein tartsák be a rendőrség utasításait. A Gábor Áron utcában teljesen lezárják a forgalmat 15.30-18.00 óra között.
  • A Victor Babeș utcában csütörtökön a közlekedés zavartalanul fog zajlani 15:30-ig, a kerékpárosok érkezési idejének függvényében a Gábor Áron utca irányába a forgalmat lezárják a verseny végéig.
  • A Bod Péter Megyei Könyvtár, illetve a Park Hotel mögötti területre a megszokott módon lehet behajtani csütörtökön 15.30-ig, majd a kerékpárosok érkezési idejének függvényében a forgalmat itt is lezárják a verseny végéig.

Pénteken, augusztus 12-én a kerékpáros körverseny 12.45-kor kezdődik, a Sepsi Value Centre parkolójából indul és a következő útszakaszon folytatódik: Oltmező utca – Gyöngyvirág utca – Gyár utca – Kós Károly utca – József Attila utca, majd a versenyzők Előpatak irányában hagyják el a várost.

A Székelyföldi Körverseny szervezői felhívják a gépjárművezetők figyelmét, hogy a verseny akadálymentes lebonyolítása és a balesetek megelőzése érdekében tartsák be a rendőrség és az önkéntesek utasításait.

Hirdetés