Hirdetés

Változások a városközpontban

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala közvitára bocsátotta azt a határozattervezetet, amely több, a parkolással és közlekedéssel kapcsolatos változtatást eredményezne a város központi területén. A határozattervezet értelmében, jövőtől Nullás Övezetet alakítanak ki az 1918. December 1. utca (a Szent György tér és az egykori Bodok Szálló közötti terület), a Gróf Mikó Imre utca és a Szent György tér (a Sugás áruház előtti rész) között.

Az említett terület fizetéses parkolóiban a parkolási díj ugyanaz marad, mint eddig, de érvényüket vesztik a parkolóbérletek, a parkolás időtartama pedig legfeljebb két egymást követő órára korlátozódik. A Nullás Övezetben lakó személyek továbbra is ugyanazon az áron vásárolhatnak parkolóbérletet, mint idén, a bérletváltási lehetőség azonban nem érvényes azok számára, akiknek itt található a munkahelye. Tehát, a Nullás Övezet lakóit a bérletük feljogosítja a parkolásra, a körzetben dolgozók viszont kizárólag a szomszédos utcákban parkolhatnak (Csíki utca, Gábor Áron utca, Gödri Ferenc utca, Olt utca). Ugyanakkor a volt Bodok Szálló parkolójának bejáratához sorompót helyeznek el, a parkolási díjat pedig óránként 5 lejre emelik, mivel az eddigi parkolóbérletek érvényüket vesztik.

A parkolási idő itt is legfeljebb 2 egymást követő órára lesz korlátozva.Emellett, a belvárosi részen több parkolóhelyet kerékpárparkolóvá alakítanak, a Gödri Ferenc utca pedig egyirányúvá válik a Gróf Mikó Imre utcától a Kriza János utca irányába. Ezzel az intézkedéssel 30 új parkolóhely jön létre. Ahhoz, hogy hatályba lépjenek ezek a módosítások, Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsának is el kell fogadnia őket.

Hirdetés