Hirdetés

Közeledik a nagy árleszállítások időszaka

Véget ért a tavaszi-őszi árleszállítások hivatalos időszaka, de több kereskedő indított Black Friday hónapot novemberben, arra számítva, hogy így több vásárlót érnek el. Néhány helyen még tart a nyári szezonvégi leértékelés is.

Az árleszállítás időszakát, illetve az engedmények mértékét előzetesen be kell jelenteni a fogyasztóvédelmi hivatalnál és az önkormányzatnál. Ez az időszak most véget ért, de a vásárlók novemberben sem maradnak árengedmények nélkül. Bár a hivatalos Black Friday november végén – utolsó pénteken – lesz, több üzletben is már elkezdték az akciós termékek kínálatát. Főleg a ruhaüzletek és elektronikai cikkeket árusító boltok hirdetnek kedvezményeket és ajánlatokat a vásárlóknak, így akár 50 százalékos kedvezménnyel is lehet vásárolni. Több helyen is hirdetnek már 2+1 típusú akciót, amikor egy termék áráért kettőt adnak. Ezek a kedvezmények főleg a ruhákra és cipőkre érvényesek, de a fogyasztóvédelem figyelmeztet:  jól nézzük meg vásárláskor, hogy valóban kedvezményről van-e szó vagy csak be akarnak csapni.

Arra is fontos figyelni, hogy a leárazott termékek korábban mennyibe kerültek, hogy megvédjük magunkat attól, hogy ugyanazon az áron vásároljuk meg, mintha engedmény nélkül tennénk. Az is fontos, hogy a kereskedők jól látható helyen tüntessék fel a korábbi és a csökkentett árat, valamint az üzletben plakátokon is jelezzék az árkedvezmények mértékét. 

Hirdetés