Hirdetés

Fogyjunk egészségesen- tudatosító akció

Fogyjunk egészségesen – ingyenes tudatosító akciót szervezett hétvégén a Change Center. Bár a rendezvényt élőben szerették volna lebonyolítani, a szabályozások miatt átkerült az online térbe, de így is sikeres volt.  Az egész napos interaktív workshopra mintegy ötvenen jelentkeztek, nemcsak olyan személyek, akik fogyni szeretnének, hanem azok is, akik életmódot váltanának. Bár Szőcs Enikő, a Change  Center vezetője elmondta, egészséges életmód mint olyan nem létezik, mert ez mindenkinek mást jelent és mindenkinek más a szervezete is, odafigyeléssel, táplálkozási szokások megváltoztatásával és mozgással jelentősen javítható az életminőség. 

Az egészséges életvitel hiánya az első számú elhalálozási ok a világon, a cukorbetegek száma száz százalékkal nőtt tíz év alatt, a fizikai kapacitás hiánya pedig népbetegségek kialakulásához vezetett – vázolta az online beszélgetés során a tréner, táplálkozás szakértő. Azt is elmondta, hogy sajnos hiányoznak a prevenciós eszközök, az állam sem támogatja az egészségesebb életvitel kialakítását, megtanítását, nagyon alacsony a megelőzés és nagyon magas a romlott egészségi állapotú személyek helyzete. 

Az elhízást vagy fizikai kondíciónk kóros elváltozását nem feltétlenül csak a mérleg jelzi – hívta fel a figyelmet a tréner, hanem számos lelki és fizikai tényező utal rá. Ilyen fizikai tünet az alacsony energiaszint, gyengeség, rossz közérzet, ruhaméret változás, de lelki okok is állnak a háttérben: önbecsülés hiánya, szégyenérzet, táplálkozással kapcsolatos frusztrációk, de érdemes orvosi vizsgálatokat is végezni általános testi állapotunkról. 

A program során egyéni eseteket is elemeztek, ismertették a különböző testfelmérő programokat és eszközöket,  megbeszéltek különböző programokat és diétákat, de online edzést is tartottak, amely során bemutatták a különböző gyakorlatok helyes elvégzésének módszereit.

A Change Center munkatársai a jövőben is folytatnák tudatosító kampányukat. 

Hirdetés