Hirdetés

Sokan vannak kórházban, intenzíven is

A megye kórházaiban összesen 166 koronavírussal diagnosztizált beteget kezelnek, sokan vannak intenzív osztályon is, illetve ismét nagyon sok elhalálozás történt. Az elmúlt héten elhunyt egy beoltott pácisen is.  A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetője András Nagy Róbert heti sajtóértekezleten ismerette a koronavírussal kapcsolatos adatokat a megyében. Jelenleg a kórházakban 166 koronavírusos beteg van, 55 beteg Kovásznán, 21 Kézdivásárhelyen és 12 beteg Baróton fekszik, közülük ketten kaptak oltást.  A megyei kórházban 78 koronavírusos beteg van, a páciensek közül 9 személy kapott oltást. Két gyanús esetnél várják a teszteredményt. 

A fertőző és tüdőgyógyászat osztályon 75 személy van, illetve a gyerekosztályon is kezelnek egy három napos újszülöttet, aki édesanyjával együtt fekszik bent, mindketten fertőzötttek.  A sebészeten egy eset van. Intenzív osztályon 12 beteg van, hárman kritikus állapotban, intubálva, 9 személy kritikus állapotban van. A betegek nagy százaléka súlyos állapotban van a kórházban, mindenki oxigénpótlásra szorul, nem csak azok, akik az intenzíven fekszenek.

András Nagy Róbert igazgató elmondta: múlt hét óta 34 személy ment haza, akit koronavírussal kezeltek, de 20 haláleset is történt 10 nő és 10 férfi hunyt el, mindannyian társbetegségekben is szenvedtek, életkoruk  43 és 93 év között volt.  Ugyanakkor, most először hunyt el olyan személy, aki megkapta a koronavírus elleni oltást.

Hirdetés