Hirdetés

Nagyon kell figyelni!

Novemberben, az árleszállítások hónapjában, de az ünnepek előtt is egyre többen rendelnek online különböző termékeket, ajándékokat. A rendőrség és a fogyasztóvédelem figyelmezteti a vásárlókat a különböző csalásokra, veszélyekre, amelyeknek ezáltal vannak kitéve.  A fogyasztóvédelem és a személyi adatok biztonságával foglalkozó intézmények figyelmeztetik a lakosságot, hogy jó lesz vigyázni a kedvezményekkel, amelyek egyediek vagy hihetetlenek, de sokszor átverések és a honlapok, amelyek kínálják őket, nem biztonságosak.

Ugyanakkor, azt is meg kell vizsgálni, milyen oldalról rendelünk, mennyire hitelesek az áruk és az árak, ugyanis a kibertámadások 90 százalékának az otthoni felhasználók vannak kitéve – állítják az illetékes hatóságok.  A fogyasztóvédelem mellett a rendőrség is óva inti a vásárlókat a csalóktól. Mint írták, fontos elkerülni azokat a piaci szereplőket, eladókat, akik nem szolgáltatnak pontos elérhetőséget és csak egy egyszerű e-mail címet adnak meg.

De óvatosnak kell lenni egy olyan honlap esetében is, amely nyelvtani hibáktól hemzseg. A szakértők szerint, mielőtt a vásárlók megadják az adataikat, figyelmesen olvassák el a honlap adatvédelmi előírásait, és nem minden esetben kell jóváhagyni a marketing tartalmú kommunikációt. A vásárlók biztonságáért, több kiberbiztonsági szervezet adott ki egy kézikönyvet, amely szerint a személyi és pénzügyi adatainkhoz, a számlánkhoz való hozzáférési lehetőségek kiadása támadási felületet biztosít a számítógépes bűnözőknek. Mindezek mellett az is nagyon fontos, hogy ne fizessünk előre a megrendelt áruért, csak, amikor átvettük a futártól és ellenőriztük a csomag tartalmát. 

Hirdetés