Hirdetés

Csecsemő is van súlyos állapotban a kórházban

Kevés oltott személy kerül kórházba, az elhunytak közül pedig senki nem volt beoltva – derült ki a megyei kórház heti sajtóértekezletén.  András Nagy Róbert és Roșu Mátyás intézményvezetők elmondták: jelenleg a megye kórházaiban összesen 104 koronavírusos beteg van, a megyei kórházban 53 koronavírussal fertőzött személy fekszik,  40  beteget utaltak be Kovásznára, Kézdivásárhelyre pedig 11-et, a baróti kórháztól jelenleg nincsenek adataik. 

A megyei kórházban 47 páciens a fertőzőn van, köztük egy 6 hónapos baba is, súlyos állapotban. Az intenzíven hatan vannak, 3 személy intubálva van közülük egy személy oltott. Szintén az intenzíven fekszik három személy, akik még várnak a teszteredményre. A sebészeten nincs beteg jelenleg. 

Egy hét alatt 27 személy ment haza a kórházból, akit koronavírussal kezeltek és meggyógyultak, viszont 14 személy hunyt el, 6 nő és 8 férfi, az életkoruk 37 és 81 év között volt. Az elhunyt személyek közül senki nem volt beoltva. Az orvosigazgató elmondta: történt két post-covid haláleset is, a páciensek a kórházban negativizálódtak, ám mégis elhunytak később. Szintén a megyei kórházban hunyt el egy Brassó és egy Hargita megyei koronavírussal fertőzödött páciens is.  A legfiatalabb személy, aki elhunyt, egy 37 éves nő volt, akinek több mellékbetegsége is volt: cushing szindrómája, egyes típusú cukorbetegsége, illetve túlsúlyos is volt.   

Roșu Mátyás orvosigazgató elmondta: mindössze hatan vannak beoltva a pozitív betegek közül, 44-en súlyos állapotban vannak, oxigénpótlást kapnak, hárman középsúlyos állapotban fekszenek kórházban. A koronavírusos csecsemő súlyos kétoldalú kovidos tüdőgyulladásban szenved, de szívmalformációval született, ami súlyosbítja az állapotát. 

Hirdetés